Ga naar de inhoud

Rudeles 23 D.O. Ribera del Duero 2018

Het wijnbouwgebied Ribera del Duero beslaat ongeveer 20.000 hectare aan grond. In dit gebied vind je exclusieve rode wijnen die het qua kwaliteit kunnen opnemen tegen de beste rioja’s. De naam van de regio zegt het eigenlijk al, ‘oever van de Duero’. Dit wijngebied wordt namelijk in tweeën gedeeld door de Duero rivier. Met 95% van de aanplant is de Tempranillo de meest aangeplante druif in dit gebied. De Tempranillo wordt hier ook wel Tinto Fino of Tinto del País genoemd.  De Rudeles 23 wordt gemaakt van 95% Tempranillo (waarvan 70% 10 jaar jonge wijnstokken en 30% van 90 jaar oude stokken) en 5% Garnacha (100 jaar oude stokken).

De wijnstokken voor de Rudeles 23 groeien voornamelijk in de vallei tussen de dorpen Peñalba de San Esteban en Atauta. De naam ’23’ komt van het aantal percelen wijnstokken die zijn gebruikt om deze wijn te maken. Ieder perceel heeft een eigen naam, deze is door de voorouders van Rudeles gegeven.

Deze elegante en fluwelen wijn biedt een werkelijk evenwichtige structuur met aangename aroma’s van rode vruchten en specerijen. Het hout is goed geïntegreerd en geeft meer complexiteit en body aan deze verfijnde wijn. De wijn rijpt 8 maanden in Franse eikenhouten vaten en vervolgens nog minimaal 1 jaar flesrijping.

 

Lekker bij:
Groot wild, rood vlees, gegrild lam en gerookte kazen.

Technische gegevens van de wijn

17,88 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

WAAR EPICURE WINES BEGINT..

De man achter EPICURE wines is Franck Massard, een geboren en getogen Fransman. Hij begon zijn carrière als sommelier en werd in 1996 de beste sommelier in het Verenigd Koninkrijk. In datzelfde jaar ontmoette hij in Londen Christophe Brunet. Ze werkten samen bij het beroemde wijnhuis Torres in Barcelona en kunnen beide bogen op een enorme ervaring in de wijnwereld, waaronder het maken van wijnen.

Lees meer over Epicure Wines

 

Extra informatie

Alcohol

14%

Land

Spanje

Jaartal

Wijnsoort

Rood

Druivenras

Garnacha, Tempranillo

Inhoud

Regio

Castilla y León

Streek

Ribera del Duero