Meteen naar de inhoud

Josmeyer Pinot Blanc Mise du Printemps 2022

Deze wijn, die eind februari wordt gebotteld om de komst van de lente te vieren, geeft uitdrukking aan de frisheid en delicatesse van een vroege jeugd. Smakelijk en knapperig.

De druiven zijn afkomstig van percelen aan de Rotenberg (noordzijde van de Grand Cru Hengst) en van percelen aan de Herrenweg in Turckheim en Wintzenheim. Deze gronden worden gekenmerkt door colluviale afzettingen die bestaan uit een grindig-zandig substraat, alluvium en kiezelstenen. Dit terroir lijkt op de bodem van Graves en biedt aromatische, rijpe en elegante wijnen.

Sinds 2004 wordt de hele wijngaard biologisch en biodynamisch geteeld. Deze veeleisender en kwalitatiever methode maakt een symbiose mogelijk tussen de hemel, de aarde, de plant en de mens. Deze nauwe relatie tussen deze vier elementen levert een edele druif op, die op zijn beurt aanleiding geeft tot een dichte en evenwichtige wijn met een unieke persoonlijkheid.

De druiven, die met de hand worden geplukt en in hun geheel worden geperst op pneumatische wijze (tussen 5 en 8 uur), zijn uitsluitend afkomstig van biologische en biodynamische landbouw en geven op natuurlijke wijze hun aroma’s af aan de most. Zij gisten spontaan, zonder toevoeging van enzymen of geselecteerde gisten, en zonder chaptalisatie. Na de gisting in eeuwenoude houten kuipen gedurende één tot vier maanden, rijpen ze op fijne droesem in onze oude kuipen tot ze gebotteld worden.

Technische gegevens van de wijn

20,01 incl. btw

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

IN HET HART VAN ELZAS

Domaine Josmeyer is gelegen in Wintzenheim in de Franse Elzas, op een paar kilometer van Colmar. Het wijnbedrijf werd in 1854 opgericht door Aloyse Meyer. Het is een echt familiebedrijf dat op dit moment geleid wordt door Odylle Meyer, de echtgenote van de in 2016 overleden Jean Meyer, en hun dochters Celine en Isabelle, waarvan Isabelle de wijnmaker is.

Lees meer over Domaine Josmeyer

Extra informatie

Alcohol

12.5%

Inhoud

Land

Frankrijk

Jaartal

Wijnsoort

Wit

Druivenras

Pinot Auxerrois, Pinot Blanc

Regio

Elzas

Streek

Wientzenheim

Bijzonderheden

,