Meteen naar de inhoud

Massimago Profasio Valpolicella DOC 2019

Deze nieuwe-stijl Valpolicella is eleganter en minder zwaar, maar met dezelfde rijpheid en structuur als we gewend zijn van Valpolicella. De Profasio is ontstaan nadat wijnmaker Camilla Rossi Chauvenet experimenteerde met een kort drogingsproces van de druiven (Corvina 65%, Corvinone 20%, Rondinella 15%). Deze worden – in tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij Valpolicella Superiore – één maand gedroogd. Na het drogingsproces en fermentatie wordt de wijn 12 maanden in Franse eiken vaten gerijpt. 

Een harmonieuze wijn met intense smaakaroma’s van rijpe kersen, gedroogde cranberries en balsamico. Aroma’s van vanille en zoethout, zwarte peper met een hint van tropisch fruit. In de mond heeft de wijn een fijne balans met zachte tannines en een lange afdronk.

Lekker bij:

Pasta’s met sauzen op basis van rood vlees, stevige risotto ‘s met bijvoorbeeld pancetta en paddenstoelen. Ontzettend lekker met een mooi stuk vlees of met een goed stuk oude kaas. Kan ook licht gekoeld gedronken worden.

 

Technische gegevens van de wijn

36,24 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Cantine Massimago ligt in de Mezzane, een van de mooiste en wildste valleien van de Noord-Italiaanse Valpolicella-regio, bij Verona en het Gardameer.
In deze ‘single vineyard winery’ maakt de innovatieve wijnmaker Camilla Rossi Chauvenet biologische klassewijnen in een frisse stijl, met als uitgangpunten respect voor de natuur, innovatie en kwaliteit.
Kenmerkend voor de stijl van Massimago zijn de doordrinkbaarheid, de goede verteerbaarheid, de mooie zuren en een laag suikergehalte.

Lees meer over Massimago

Extra informatie

Alcohol

12%

Jaartal

Inhoud

Druivenras

Corvina, Corvinone, Rondinella

Classificatie

Rijping

12 maanden in Franse eiken vaten

Land

Italië

Regio

Verona

Wijnsoort

Rood

Bijzonderheden