Ga naar de inhoud

Massimago Conte Gastone Amarone della Valpolicella DOCG 2017

“ Freshness is our Interpretation of Ripasso, a savoury wine that is complex, perfuse and lively. The Cherry notes and wild strawberries are a gift of immediacy and reminds us of the first homemade cherry jam.”

Volle Ripasso met een heerlijke bite en speelsheid. Geuren van zwarte peper, vanille, verse kersen en een hint van tropisch fruit. Vol rijp fruit met marmelade van kers, afgewisseld met groene tonen zodat de wijn niet log wordt. Een schoolvoorbeeld van een nieuwe stijl Ripasso. Dit in verband met zijn evenwicht, balans en doordrinkbaarheid.

Lekker bij:
Deze wijn gaat goed samen met rood vlees, geroosterde kip, gerechten van de barbecue en bij de pittige Aziatische keuken.

Technische gegevens van de wijn

52,07 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Cantine Massimago ligt in de Mezzane, een van de mooiste en wildste valleien van de Noord-Italiaanse Valpolicella-regio, bij Verona en het Gardameer.
In deze ‘single vineyard winery’ maakt de innovatieve wijnmaker Camilla Rossi Chauvenet biologische klassewijnen in een frisse stijl, met als uitgangpunten respect voor de natuur, innovatie en kwaliteit. Kenmerkend voor de stijl van Massimago zijn de doordrinkbaarheid, de goede verteerbaarheid, de mooie zuren en een laag suikergehalte.

Lees meer over Massimago

Extra informatie

Alcohol

16%

Land

Italië

Jaartal

Wijnsoort

Rood

Druivenras

Corvina Veroneso, Corvinone, Rondinella

Inhoud

Regio

Veneto

Streek

Valpolicella

Classificatie