Ga naar de inhoud

Masseria Cuturi Fiano IGT “Segreto di Bianca” 2018

De Fiano -druif is afkomstig uit Sicilië en ligt aan de basis van zowel droge en frisse wijnen als van de eerder rijke en intense varianten. Deze druif vinden we terug in Sicilië maar ook in Puglia, waar het wijnhuis Masseria Cuturi is gelegen. De Fiano wijn biedt een dik mondgevoel zonder echt zuur te worden.

De Sergeto di Bianca is gemaakt van 100% Fiano en is lichtgeel van kleur. De wijn heeft een explosieve en plezierige neus van abrikoos, bloemen en citrusvruchten. Fantastische zuurbalans met ziltige ondertoon. Fruittonen van abrikoos en citrusvruchten. Heerlijk sappig glas wijn met een frisse doordrinkbaarheid.

 

Lekker bij:
Verschillende visgerechten, schaal- en schelpdieren en fris-zure gerechten.

Technische gegevens van de wijn

15,61 incl. btw

Uitverkocht

Beschrijving

Masseria Cuturi ligt in zuid-talië, in de streek Puglia vlakbij de stad Manduria. In 1881 trouwde Tommaso Schiavoni Tafuri, een rijke grootgrondbezitter, met gravin Bianca Sabini di Altamura. De gravin kreeg als bruidsschat een aantal ‘barbatelle’ van de Primitivo-druif mee, geënte wijnstokken die zich goed kunnen wortelen. Ze werden geplant op ‘Cuturi’ een van Schiavoni’s landgoederen in de vruchtbare ‘Conca d’Oro’ streek. Hiermee was de allereerste Primitivo-wijngaard geboren. Anno nu heeft de familie Rossi-Chauvenet deze bakermat van de Primitivo onder haar hoede.

Lees meer over Masseria Cuturi

 

Proefnotitie door Remon van de Kerkhof