Meteen naar de inhoud

Mailly Grand Cru Champagne “Nature” 2013

Met een dynamische algemene structuur gericht op vers wit fruit, onthullen ze het prachtige palet van het terroir: tonen van specerijen, sappige peer, knapperige appel, clementine of zelfs warm fruit.

Gedragen door frisheid en elegantie onthult deze Grand Cru champagne, met een blend van 75% Pinot Noir en 25% Chardonnay, op subtiele wijze alle nuances en dichtheid van de lokaliteiten.

Meer dan 6 jaar in de rust van de kelders van Mailly hebben het mogelijk gemaakt om de inhoud van de Pinot Noir zachter te maken en zo precies aan te passen aan het tonische momentum van het wijnjaar.

Exclusief in metalen kist, gemaakt door de multimediakunstenaar Charles Neubach. Gelimiteerde oplage van 17.950 volledig genummerde flessen.

De wijngaarden die recht hebben op de herkomstbenaming Champagne liggen verspreid over 319 gemeenten. Slechts 17 van deze gemeenten hebben recht op de appellatie Grand Cru omdat hun terroir van de hoogste kwaliteit is. De druiven van die terroirs zijn zeer in trek, zeldzaam en relatief kostbaar. Ze worden bijna uitsluitend gebruikt in de samenstelling van de Cuvée prestigewijnen van de grote champagnehuizen.

 

Technische gegevens van de wijn

73,23 incl. btw

Uitverkocht

Beschrijving

Mailly is in 1929 opgericht door een groep wijnboeren die besloten nadrukkelijk rijke wijnen te produceren, exclusief van druiven afkomstig uit de Grand Cru wijngaarden van de Champagne.

Lees meer over Mailly Grand Cru Champagne

Extra informatie

Alcohol

12%

Inhoud

Jaartal

Druivenras

Chardonnay, Pinot Noir

Land

Frankrijk

Regio

Champagne

Streek

Montagne de Reims

Classificatie

Wijnsoort

Mousserend