Ga naar de inhoud

Mademoiselle de Clos Dady 2018, 375 ml

Deze Sauternes Mademoiselle de Clos Dady 375 ml is een heerlijke levendige, zachte, volle en rijke sauternes met frisse fruit aroma’s, zoals perziken, Mirabelle pruimen, mango en geconfijte mandarijnen.

Lekker bij:

Ganzenlever, een kaasplankje of een fruitig dessert.

 

De Technische gegevens van deze wijn

14,81 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Clos Dady is een indrukwekkend wijnhuis dat ligt in de regio Sauternes, in het zuidwesten van Frankrijk. Deze regio staat vooral bekend om zijn zoete witte wijnen, die gemaakt worden met behulp van een bijzondere techniek waarbij druiven worden aangetast door de zogenaamde “edele rotting”, veroorzaakt door de schimmel Botrytis cinerea. Deze techniek zorgt voor een unieke zoetheid en complexiteit in de wijnen.

Het wijnhuis van Clos Dady wordt gerund door de familie Lamothe, die al generaties lang betrokken is bij de wijnproductie. Hun filosofie is om de natuur haar gang te laten gaan en zo weinig mogelijk in te grijpen in het wijnmaakproces. Dit doen ze door biologische wijnbouwprincipes te volgen en door het wijnmaakproces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

De Clos Dady 2018 375ml is een zoete witte wijn die gemaakt wordt van de druivensoorten Sémillon en Sauvignon Blanc. Deze druiven worden met de hand geplukt en alleen de beste druiven worden geselecteerd voor de productie van de wijn. De wijn rijpt vervolgens voor een lange tijd in eiken vaten, wat zorgt voor extra complexiteit en diepte in de smaak.

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Alcohol

13%

Inhoud

Jaartal

Druivenras

Sauvignon Blanc, Sémillon

Land

Frankrijk

Regio

Bordeaux

Streek

Sauternes