Ga naar de inhoud

Franck Massard Mas Amor Verdejo 2022

Verdejo is een karaktervolle Spaanse druif die heerlijk drinkbaar is op zichzelf en wordt ook vaker gebruikt in een blend. Vaak zien we dat wijnmakers ervoor kiezen om Verdejo te blenden met Sauvignon Blanc. De wijnen krijgen door het samenvoegen van de twee druivenrassen een verfijnd en sappig karakter. Verdejo komt van het woord ‘verde’, wat groen betekent.

Deze wijn wordt gemaakt van 85% Verdejo en 15% Sauvignon Blanc en heeft 4 maanden ‘sur lie’ gerijpt. De wijn heeft een heerlijke frisse en mondvullende dronk, smaken van citrusvruchten en rijpe abrikoos. De wijn vertoont rijpe smaken en een mineralige toon.

 

Lekker bij:
Ideaal voor elke gelegenheid, van aperitief tot dessert.

Technische gegevens van de wijn

11,62 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

WAAR EPICURE WINES BEGINT..

De man achter EPICURE wines is Franck Massard, een geboren en getogen Fransman. Hij begon zijn carrière als sommelier en werd in 1996 de beste sommelier in het Verenigd Koninkrijk. In datzelfde jaar ontmoette hij in Londen Christophe Brunet. Ze werkten samen bij het beroemde wijnhuis Torres in Barcelona en kunnen beide bogen op een enorme ervaring in de wijnwereld, waaronder het maken van wijnen.

Lees meer over Epicure Wines

 

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Land

Spanje

Jaartal

Wijnsoort

Wit

Druivenras

Sauvignon Blanc, Verdejo

Inhoud

Regio

La Mancha