Meteen naar de inhoud

Ferrer Bobet Vinyes Velles Priorat D.O.C. 2017

Ferrer Bobet is gesitueerd in de Porrera regio, een adembenemend stuk natuur in Priorat. Porrera is een van de koelste delen van Priorat door de invloed van een noordoostelijke wind. Daarnaast is er een subtiele invloed van de Middellandse Zee. De wijngaarden behoren tot de hoogste en steilste van de regio en er is sprake van een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur.

Volle wijn met enorm veel primair cassis- en bramenfruit. Enorme zuurstructuur zorgt voor een goede doordrinkbaarheid en verteerbaarheid. Speels, levendig en zeer interessant glas wijn. Geuren en smaken van zwart fruit, exotische kruiden, elegante ceder, en lavendel.

Robert Parker: 92-94 punten.

Lekker bij
Gegrilde entrecote met béarnaisesaus en wildgerechten.

 Technische gegevens van de wijn

52,47 incl. btw

Uitverkocht

Beschrijving

Ferrer Bobet is gesitueerd in de Porrera regio, een adembenemend stuk natuur in Priorat. Porrera is een van de koelste delen van Priorat door de invloed van een noordoostelijke wind. Daarnaast is er een subtiele invloed van de Middellandse Zee. De wijngaarden behoren tot de hoogste en steilste van de regio en er is sprake van een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de druiven een optimale rijpingsperiode krijgen en een goed zuurgehalte behouden. De leistenen bodem – een kenmerk van veel topwijngaarden in Priorat – geeft een unieke touch aan de wijnen van Ferrer Bobet. Het wijnhuis telt 70 hectare waarvan 15 hectare beplant is met wijnstokken, waarvan de meeste bijna 110 jaar oud.

Lees meer over Ferrer Bobet

Extra informatie

Alcohol

14.5%

Inhoud

Land

Spanje

Jaartal

Wijnsoort

Rood

Druivenras

Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache

Regio

Catalonië

Streek

Priorat

Classificatie