Ga naar de inhoud

Ferrer Bobet Vinyes Velles 2018

Ferrer Bobet is gesitueerd in de Porrera regio, een adembenemend stuk natuur in Priorat. Porrera is een van de koelste delen van Priorat door de invloed van een noordoostelijke wind. Daarnaast is er een subtiele invloed van de Middellandse Zee. De wijngaarden behoren tot de hoogste en steilste van de regio en er is sprake van een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur.

Het smaakprofiel van de wijn bevat complexe en kruidige smaken, met zachte tannines en tinten van zwart fruit. Kenmerkend zijn de speelse smaken en een lange afdronk.

Lekker bij
Vlees- en wildgerechten en oude kaas.

 Technische gegevens

54,75 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Ferrer Bobet is gesitueerd in de Porrera regio, een adembenemend stuk natuur in Priorat. Porrera is een van de koelste delen van Priorat door de invloed van een noordoostelijke wind. Daarnaast is er een subtiele invloed van de Middellandse Zee. De wijngaarden behoren tot de hoogste en steilste van de regio en er is sprake van een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit zorgt ervoor dat de druiven een optimale rijpingsperiode krijgen en een goed zuurgehalte behouden. De leistenen bodem – een kenmerk van veel topwijngaarden in Priorat – geeft een unieke touch aan de wijnen van Ferrer Bobet. Het wijnhuis telt 70 hectare waarvan 15 hectare beplant is met wijnstokken, waarvan de meeste bijna 110 jaar oud.

Lees meer over Ferrer Bobet

Extra informatie

Alcohol

14.5%

Land

Spanje

Jaartal

Wijnsoort

Rood

Druivenras

Carignan

Inhoud

Regio

Catalonië

Streek

Priorat