Ga naar de inhoud

Dom. Vincent Lumpp Givry 1er Cru Blanc le Vigron

32,48 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

De Dom. Vincent Lumpp Givry 1er Cru Blanc le Vigron is een vooraanstaande witte wijn afkomstig uit de Bourgogne, specifiek uit het dorp Givry in de Côte Chalonnaise. Dit minder bekende deel van de Bourgogne staat bekend om zijn uitstekende waarde in zowel rode als witte wijnen. Het wijnhuis Vincent Lumpp is een familiebedrijf dat bekend staat om zijn toewijding aan kwaliteit en het expressief maken van hun unieke terroir.

Vincent Lumpp, de oprichter, heeft de filosofie om wijnen te produceren die het unieke karakter van elke wijngaard benadrukken. Dit doet hij door een zorgvuldige selectie van druiven en een minimalistische aanpak in de wijnmakerij, waarbij natuurlijke gistfermentatie en een beperkt gebruik van nieuw eiken de voorkeur hebben. Dit zorgt voor wijnen die de zuiverheid van het fruit en de mineraliteit van de bodem weerspiegelen.

De wijngaarden liggen op zuidoostelijke hellingen met een bodem rijk aan kalksteen, wat ideaal is voor de Chardonnay druiven die gebruikt worden voor de Givry 1er Cru Blanc le Vigron. Deze druivensoort is geliefd om zijn potentieel om strakke, minerale wijnen te produceren die goed kunnen rijpen.

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Druivenras

Chardonnay

Inhoud

Jaartal

Land

Frankrijk

Regio

Bourgogne

Streek

Mâcconais

Wijnsoort

Wit