Ga naar de inhoud

Domaine Marcel Couturier Pouilly Loché 2021

Dit perceel ligt in Zuid-Bourgondië in de Mâconnais in het hart van het dorp Loché. Gemaakt van het druivenras Chardonnay, heeft het een bodem van klei en schist.
De wijnstokken van deze wijngaard zijn meer dan 30 jaar oud. Het Domaine zal biologisch gecertificeerd zijn voor het wijnjaar 2021 en biologisch-dynamisch voor het wijnjaar 2022. De gronden van dit perceel worden ongeveer 5 keer per jaar bewerkt, met verschillende bodembewerkingswerktuigen. In de wijngaarden worden natuurlijke behandelingen toegepast (zwavel en koper) in lage doses, gecombineerd met afkooksels en plantaardige purines om de natuurlijke beschermende werking te bevorderen.
Tijdens de oogst worden de druiven geplukt wanneer ze rijp zijn en worden ze volledig met de hand geoogst. De druiven worden pneumatisch geperst in hele trossen, gevolgd door statische bezinking in twee fasen voordat de most in vaten wordt gedaan.
De gisting vindt plaats in eiken vaten uit Franse bossen en wordt vaak in het voorjaar van het volgende jaar voltooid.
De wijn wordt vaak in augustus gebotteld, met daarna een rijpingsperiode van minimaal 11 maanden.

 

Lekker bij:
Wit vlees, gevogelte, witvis, gerookte vis
.

 

Technische gegevens van de wijn

30,96 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Domaine Marcel Couturier is gelegen in de Mâconnais, in het zuiden van de Bourgogne. Marcel komt uit een familie van wijnbouwers en leverde in aanvang zijn Chardonnaydruiven aan de coöperatie. In 2005 besloot hij zelf wijn te gaan maken en inmiddels staan zijn wijnen bekend als topwijnen. Het domein bezit 11 hectare wijngaarden, onder meer in de AOC’s Mâcon, Saint-Véran, Pouilly-Loché en Pouilly-Fuissé.

 

Lees meer over Domaine Marcel Couturier

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Alcohol

13.5%

Land

Frankrijk

Jaartal

Wijnsoort

Wit

Druivenras

Chardonnay

Inhoud

Regio

Bourgogne

Bijzonderheden

,

Streek

Mâcconais