Meteen naar de inhoud

Deutzerhof Cossmann Hehle Riesling Chardonnay Sekt 2016

De most wordt zorgvuldig geperst uit geselecteerde gezonde Rieslingdruiven. Bij koele temperaturen werken de gisten zeer langzaam en vormen zo een fruitige basiswijn. Na deze eerste alcoholische gisting worden in het voorjaar opnieuw suiker en gisten aan de jonge wijn toegevoegd voordat hij wordt gebotteld. De tweede gisting vindt plaats in de fles. Na 7 weken is de gisting voltooid. De gistresten zinken naar de bodem. Na een opslagperiode van ten minste 12 maanden wordt de mousserende wijn gedegorgeerd, d.w.z. gescheiden van de gist. Daartoe worden de flessen “geschud”. De flessen, die vroeger horizontaal werden opgeslagen, worden elke dag een kwartslag gedraaid en iets naar boven verplaatst. Dit dient om het bezinksel – de gistresten – naar de hals van de fles te verplaatsen. Tijdens het degorgeren wordt de hals van de fles met de gistresten in het dompelbad bevroren. Dan wordt de fles geopend. De druk in de fles dwingt de gistresten naar buiten. De mousserende wijn wordt opnieuw gevuld met een vullingsdosering en pas nu wordt de juiste kurk in de fles gedaan.

De lange opslag op de gist resulteert in een zeer fijne mousserende wijn.

De Riesling mousserende wijn “Cossmann-Hehle” is niet alleen een eenvoudig aperitief, maar kan ook worden geserveerd bij salades, antipasti of lichte visgerechten.

 

Technische gegevens van de wijn

27,15 incl. btw

Uitverkocht

Beschrijving

AHR GEBIED

Deutzerhof ligt in het Duitse Ahrtal, op iets meer dan een uurtje rijden van Venlo. Het prachtige gebergte met terrassenbouw waar de wijnranken op zijn aangeplant vormen een fantastisch decor. De leistenenbodem van het Ahrgebergte geeft de wijnen hun bijzondere karakter.

Lees meer over Weingut Deutzerhof

Extra informatie

Alcohol

13%

Inhoud

Jaartal

Land

Duitsland

Wijnsoort

Mousserend

Druivenras

Riesling

Regio

Ahr

Streek

Mayschoss