Ga naar de inhoud

Charles Dupuy Sancerre “Les Boffants” 2022

De sauvignon blanc is een witte druif met een groene schil, gebruikt voor de bereiding van witte wijn. Deze druif wordt in veel wijnlanden aangeplant. De oorsprong ligt in zuidwest Frankrijk. Een van de voornaamste druiven in de Loirevallei. In meer streken maakt men van deze druif succesvolle wijnen.

De Charles Dupuy Sancerre is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. De wijn is bleekgeel van kleur en heeft een fantastisch geuren palet; citrus, perzik en een minerale toon. De wijn is fris met minerale tonen en citrus. Fantastische zuurbalans.

Lekker bij:
Gebakken en gerookte vis, frisse salades met kip en vis.

Technische gegevens van de wijn

28,51 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Charles Dupuy

De wijngaarden van Dupuy zijn gelegen in Verdigny in de Loirevallei in Noord-Frankrijk. De percelen liggen voornamelijk in Sancerre, Pouilly-Fumé en Touraine. Grote drijfveer en passie van het wijnbedrijf is de druif Sauvignon Blanc, waarmee met gebruik van de meest geavanceerde technieken een zo puur en authentiek mogelijke wijn gemaakt wordt. Inmiddels maakt het bedrijf ook erg mooie wijnen met Chenin Blanc en Pinot Noir. Lees meer over Charles Dupuy

 

 

Extra informatie

Alcohol

12.5%

Inhoud

Jaartal

Land

Frankrijk

Wijnsoort

Wit

Druivenras

Sauvignon Blanc

Regio

Loire

Streek

Centre-Val de Loire

Classificatie