Ga naar de inhoud

Charles Dupuy Pouilly Fumé “Les Rabichottes” 2020

De sauvignon blanc is een witte druif met een groene schil, gebruikt voor de bereiding van witte wijn. Deze druif wordt in veel wijnlanden aangeplant. De oorsprong ligt in zuidwest Frankrijk. Een van de voornaamste druiven in de Loirevallei. In meer streken maakt men van deze druif succesvolle wijnen.

De Charles Dupuy Pouilly Fumé is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. De wijn is licht geel van kleur en heeft een elegante neus van perzik, bloemige tonen en een minerale noot. In de mond een prettige zuurgraad met fruittonen van kruisbes . Zeer elegante en plezierige wijn om zo te drinken of bij de maaltijd.

 

Lekker bij:
Schaal- en schelpdieren, gerookte en gebakken vis en geitenkaas (uit de Loire).

Technische gegevens van de wijn

27,26 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Charles Dupuy

De wijngaarden van Dupuy zijn gelegen in Verdigny in de Loirevallei in Noord-Frankrijk. De percelen liggen voornamelijk in Sancerre, Pouilly-Fumé en Touraine. Grote drijfveer en passie van het wijnbedrijf is de druif Sauvignon Blanc, waarmee met gebruik van de meest geavanceerde technieken een zo puur en authentiek mogelijke wijn gemaakt wordt. Inmiddels maakt het bedrijf ook erg mooie wijnen met Chenin Blanc en Pinot Noir. Lees meer over Charles Dupuy

 

 

Extra informatie

Alcohol

13%

Land

Frankrijk

Jaartal

Wijnsoort

Wit

Druivenras

Sauvignon Blanc

Inhoud

Regio

Loire

Bijzonderheden

Streek

Centre-Val de Loire