Ga naar de inhoud

Champ des Treilles Blanc 2022

De Champ des Treilles Blanc 2022 is een blend van 34% Sémillon, 33% Sauvignon Blanc en 33% Muscadelle. Aroma’s van steenvruchten zoals perzik en peer. In de mond een evenwichtige smaak, vol elegantie met tonen van perzik en peer. Zeer gebalanceerde zuurgraad met een lichtziltige afdronk.

Lekker bij:

Salades, gebakken vis en coquillegerechten.

15,06 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

De Champ des Treilles Blanc 2022 is een uitdrukking van de filosofie en de wijnbouwmethoden van het wijnhuis Château du Champ des Treilles, gevestigd in de regio Sainte-Foy aan de noordoostelijke grens van Bordeaux, Frankrijk. Dit gebied staat bekend om het produceren van uitstekende wijnen tegen zachtere prijzen dan de meer bekende dorpen in Bordeaux​​.

Corinne en Jean-Michel Comme, de eigenaren van Château du Champ des Treilles, begonnen in 1998 met biologische wijnbouw in Sainte-Foy, waarmee ze een van de eerste biologische eigendommen in de regio werden​​. Jean-Michel, die ervaring had opgedaan bij Château Pontet-Canet in Pauillac, kocht vijf hectare wijngaard met ongeveer zestig jaar oude wijnstokken. Samen met Corinne zette hij zich in voor een natuurlijke aanpak van wijngaardbeheer en plantte nog vijf hectare met een hoge dichtheid van Merlot, Sauvignon en Petit Verdot. Later werden Muscadelle en Sémillon geënt om het assortiment compleet te maken​​.

De wijnbouwfilosofie van het domein is gebaseerd op een respect voor de natuur, waarbij alle werkzaamheden met de hand worden uitgevoerd en waarbij tractors en andere interventies die de levenscyclus van de wijnstokken kunnen schaden, worden vermeden. Ze laten de natuur leiden en geloven dat dit resulteert in uitstekend fruit dat zachtjes naar de kelder wordt gebracht, waar het met natuurlijke gisten fermenteert​.

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Alcohol

13%

Land

Frankrijk

Jaartal

Wijnsoort

Wit

Druivenras

Muscadelle, Sauvignon Blanc, Sémillon

Inhoud

Regio

Bordeaux

Classificatie