Ga naar de inhoud

Castillo de Molina Reserva Late Harvest 2022 (0.5L)

Prachtige dessertwijn uit Chili, Valle del Elqui. Neus van rozen en jasmijn met geuren van rijp fruit zoals papaja en gedroogde perzik, maar ook caramel en honing. Een mooi glas wijn waar de smaken van rijpe perzik, abrikoos, appel, caramel en honing meteen worden herkend. Deze worden aangevuld met een mooie zuurbalans en een lange afdronk.

Dit is een dessertwijn!

Lekker bij:

Combineren bij desserts, fruit of blauwe kaassoorten.

 

Technische gegevens van deze wijn

14,51 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

De druiven werden met de hand geoogst uit de beste valleien in Chili -Elqui, Leyda,Maipo en Curico- voor de productie van deze Castillo de Molina Reserva Late Harvest 2022 (0.5L).
De oogst van 2019 had een lente met een buitengewone bloei en vruchtzetting en zeer warme zomerdagen. Het resultaat waren druiven met alle aromatische potentieel.

De druiven werden met de hand geoogst tijdens de laatste dagen van april en eerste dagen van mei 2019.

Druiven worden whole-cluster geperst om te komen tot evenwichtige sappen en een wijn met een goed volume
in de mond te krijgen. Na blootstelling van het sap bij lage temperaturen, begint de alcoholische gisting proces bij een temperatuur dicht bij
13 ° C, om al het aromatische potentieel te behouden van de toekomstige wijn te behouden. Een paar maanden na de alcoholische gisting is voltooid en door fijne droesem te verplaatsen, wordt het mengsel gestabiliseerd en gebotteld; zo slagen we erin om een zeer fruitige, frisse, jonge en evenwichtige wijn.

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Alcohol

12%

Land

Chili

Jaartal

Wijnsoort

wit-zoet

Druivenras

Riesling

Inhoud