Ga naar de inhoud

Besoain Carménère 2020

De Besoain Carménère 2020 heeft een neus van witte pruimen, perzik, lychee en een vleugje chocolade. De wijn heeft fijne en zachte tannines, een mooie zuurgraad en brede smaak van aarbeien en frambozen.

Technische gegevens18,60 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Het wijnhuis Besoain produceert beperkte edities van wijnen, met de hand geoogste druiven die elke fles tot de zuiverste expressie van de druivensoort en het terroir maken, wat hen internationale erkenning heeft opgeleverd​.

De wijngaarden zijn gelegen in een geïsoleerde alluviale terras, omringd door bergen en de Maipo-rivier aan de voet van de Andes. Deze locatie levert, dankzij de alluviale sedimenten en de stroming van zon en lucht, de beste druiven voor hun wijnen​. De Los Morros-lijn, waarvan de Besoain Carménère deel uitmaakt, is ontworpen voor consumptie binnen drie jaar om de frisheid te behouden, waarbij de focus ligt op de kwaliteit van de wijn in plaats van op de verpakking​.

Het wijnhuis ligt in Los Morros, Buin – Pirque, RM, Chili, een locatie die wordt gekenmerkt door de nabijheid van de Andes en de natuurlijke elementen die bijdragen aan de kwaliteit van de wijnen.

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Alcohol

14%

Land

Chili

Jaartal

Wijnsoort

Rood

Druivenras

Carmenere

Inhoud

Regio

Maipo Andes