Ga naar de inhoud

Barão de Vilar Porto 20 Years Old

Barão de Vilar 20 Year Old Port heeft 20 jaar lang geduldig gerijpt in gekruide eikenhouten vaten, waarbij het een
zachte textuur heeft gekregen met een intense complexe neus die het aantrekkelijke rozijnenfruit aanvult.

 

Lekker bij:

Gehakttaarten, cakes, melkchocolade, walnoten, noten en crème brûlée

Fiche techniques


51,34 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familie-traditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller heeft al sinds de zeventiende eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een veertien generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.

Deze prachtige oude Tawny port heeft maar liefst 20 jaar geduldig gerijpt in doorgewinterde eiken vaten. Een port met een fluweelzachte textuur en een intense complexe neus. Uitbundige geur van fruit, met tinten van karamel en vanille. Krachtige en rijke smaak, met veel indrukken van karamel, vanille en rozijnen. Heerlijke lange afdronk, met veel zoete en warme impressies.

Extra informatie

Alcohol

19.5%

Land

Portugal

Wijnsoort

Rood

Druivenras

Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Nacional, Tourigal Franca

Inhoud

Regio

Douro