Ga naar de inhoud

Barão de Vilar Porto 10 Years Old

Deze sublieme Barão de Vilar 10 Year Old Tawny Port heeft 10 jaar lang geduldig gerijpt in gekruide eikenhouten vaten, waarbij hij een verzachte, zachte textuur heeft
gekregen met een intense complexe neus die het aantrekkelijke rozijnenfruit aanvult.

Fiche techniek

 

Lekker bij:

zoete desserts, gehakttaarten, cakes, melkchocolade, walnoten, noten, crème brûlée,

29,83 incl. btw

Op voorraad

Beschrijving

Deze port is één van de speciale types blended port. De letterlijke vertaling is: Port met een ouderdomsindicatie. Deze port heeft ongeveer de gemiddelde leeftijd welke op het etiket staat. Deze portwijnen behoren tot de moeilijkste ports om te maken. Eerst maak met een goede selectie van de wijnen na de oogst. Deze worden vervolgens op vat gebracht, geproefd en uiteindelijk tot een perfecte port geblend en gebotteld. Lang gerijpte tawny ports zijn krachtig, kruidig en complex, met noten, karamel en eikenhout.

Barão (Baron) de Vilar is een oude titel die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en worden dan ook gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron, Fernando van Zeller, om de titel te laten registreren voor portwijn om zo de familie-traditie te handhaven en zo ontstond het huis Barão de Vilar.

De familie Zeller heeft al sinds de 17e eeuw haar wortelen verbonden aan de wijn- en porthandel. De familie heeft een 14 generaties tellende kennis van de het maken van de mooiste soorten port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn ze in staat de topkwaliteit port te maken die vaak vele jaren op vat hebben gerijpt.

Extra informatie

Alcohol

19.5%

Land

Portugal

Wijnsoort

Rood

Druivenras

Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Nacional, Tourigal Franca

Inhoud

Regio

Douro