Ga naar de inhoud

Anne De Laweiss Gewurztraminer 2020

Gewürztraminer is een van de vier edele druivenrassen van de Elzas, en waarschijnlijk de beroemdste van de wijnen uit de regio. Zijn naam komt van Würzig, wat pittig betekent in het Duits.

De kleur is bleekgoud, met de groene glinsteringen die kenmerkend zijn voor een pittige jonge wijn. De neus doet denken aan tropisch fruit, roos en kerstspecerijen. Het ronde en subtiel gulle gehemelte opent zich al snel met een heerlijke frisheid. De afdronk, met aroma’s van citrusvruchten en roos, is aromatisch en aanhoudend. Een echt plezierige wijn.

Lekker bij: 

Deze wijn is een perfecte begeleider van aperitieven, maar ook van zoete en hartige gerechten (zoals zoetzure garnalen), fruittaarten en zelfs kazen met een volle smaak zoals Munster en Roquefort.

 

De Technische Gegevens van deze wijn

16,90 incl. btw

Uitverkocht

Beschrijving

Het verhaal begint in de 16e eeuw in het kleine dorpje Kaysersberg in de Elzas. In die tijd was een zekere vrouw, Anne, samen met haar man Lazarus von Schwendi, een actieve promotor van de wijngaard in de Elzas, en vooral van de wijnen. Deze diplomaat en generaal in het keizerlijke leger van het Romeinse Rijk was zeer bekend in de streek rond Colmar en werd terecht de “Vader van de Elzas Tokay” genoemd

Lees meer over Anne de Laweiss

Extra informatie

Gewicht 0,0 kg
Alcohol

13%

Inhoud

Jaartal

Land

Frankrijk

Regio

Elzas

Druivenras

Gewurztraminer

Wijnsoort

Wit