Ga naar de inhoud

Weingut schwarz

Weingut Schwarz werd in 1999 opgericht door Hans (Johan) Schwarz, van origine een slager. Samen met zoon Michael maakt hij fantastische wijnen.
Weingut Schwarz, Butcher, Austria, Burgenland

VRIENDSCHAP EN ONDERSTEUNING

Bij de oprichting werd hij gesteund door de bekende wijnmakers Alois Kracher en Manfred Krankl, beide goede vrienden. Het trio is nog steeds te zien op het etiket van de ‘Kumarod’ wijnen.

Hans Schwarz baarde destijds opzien door Zweigelt-druiven direct na de pluk met koelwagens uit de slagerij naar de wijnmakerij te brengen, zodat ze gekoeld het maceratie-proces ingingen. Het resultaat was een wijn met een voor Zweigelt ongewone volheid en structuur, genaamd ‘Schwarz Rot’.

Schwarz Rot Zweigelt

RENOVATIE

In 2012 werd de basis gelegd voor een complete renovatie van het wijnhuis. Hiervan is inmiddels de eerste fase afgerond. Hans’ zoon Michael, die naast zijn studies in de oenologie al in het bedrijf heeft gewerkt, is sinds 2017 volledig betrokken bij het bedrijf na het voltooien van stages in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Australië.

Weingut Schwarz, Butcher, Austria, Burgenland
Schwarz Rot Zweigelt
Hans Schwarz
Michael Schwarz
Video over Weingut Schwarz gemaakt door Wein&Co

ANDAU

Weingut Schwarz ligt in Andau, in de Oostenrijkse regio Burgenland. Andau heeft de meeste zonne-uren van Oostenrijk en gecombineerd met de mineralige grindbodem levert dit ideale omstandigheden op voor het maken van rijpe, harmonieuze rode wijnen.

Schwarz Rot Zweigelt

Michael aan het woord

Oogst 2018

Wijnen van Weingut schwarz