Ga naar de inhoud

WAT TE ETEN BIJ ONZE MÂCON VAN MARCEL COUTURIER?

Wat te drinken bij deze prachtige Bourgogne? De Mâcon AOC is een regionale herkomstbenaming die een oppervlakte van 3750 hectares omvat. Het betreft een appellatie van de wijngaarden van Bourgogne, gelegen in het oosten van Frankrijk. Onze sommelier heeft vandaag 4 recepten uitgelicht die goed combineren met deze wijn.
MArcel Couturier Macon, Bourgogne, fles, productfoto, wijn

MARCEL COUTURIER MÂCON

Deze Mâcon is gemaakt van 100% Chardonnay. De druivenstokken zijn 15 jaar oud. De wijn is bleekgeel van kleur en heeft een zachte neus, primair fruit en vooral ananastonen. De wijn heeft een hele mooie ronde aandronk, fruitig, aangename filmende structuur in de mond. Mooie rijpe tonen van ananasfruit. De wijn is licht tropisch, afgewisseld met een zeer fijne zuurstructuur. Een elegante wijn met veel drinkplezier.


tagliatelle met ZALM

Foto: 24Kitchen

Deze zalm in romige saus is makkelijker dan makkelijk. Een goed idee voor na een superlange drukke dag. Of als je gewoon zin hebt in een lekker pasta-gerecht. 

Bouillabaisse

Foto: Chickslovefood

Yum bouillabaisse! Dit heerlijke Franse vissoepje is ideaal om de koudere dagen mee door te komen. Lees gauw verder om te zien hoe we deze kommetjes vol smaak zelf maken!


Kip met basilicum & prosciutto

Een kiprecept met een twist. Saltimbocca in een ander jasje. Kip met basilicum en prosciutto. Een stukje kip bomvol smaak!

puntpaprika Gevuld MET TONIJN

Deze langwerpige paprika’s zijn heerlijk zoet van smaak en perfect om te vullen. Eigenlijk kun je er van alles in doen; verschillende soorten kaas, quinoa, gehakt. Deze keer met tonijn, lekker!