Ga naar de inhoud

WAT TE ETEN BIJ DE BUTCHER PINOT NOIR?

Een lekkere wijn bij het eten, wie houdt er niet van?! Maar welke wijn past bij welk eten? Wat voor een gerecht moet ik maken bij de wijn die ik besteld heb? De sommelier van StoryVino wil je een handje helpen. Vandaag gaan we het hebben over de Butcher Pinot Noir van Weingut Schwarz. Deze heerlijke Oostenrijkse wijn uit 2018 is perfect om zo te drinken. Maar ook de volgende gerechten passen goed bij deze wijn!

The BUTCHER Pinot noir

The Butcher Pinot Noir is gemaakt van 100% Pinot Noir en is helder robijnrood van kleur. Een hele mooie Pinot Noir met voldoende rijpheid en diversiteit aan smaak. Fantastische zuurgraad met een leuke speelsheid, nu nog jong en daardoor bezit hij heerlijk primair fruit. Fruittonen van rode bessen, aardbeien en kersen aangevuld met lichte karamel in de afdronk. Heerlijk doordrinkbare wijn.

Butcher Pinot Noir, Weingut Schwarz, Productfoto fles, wijnfles


Gnocchi met spruitjes

Deze romige gnocchi met spruitjes, spekjes en Parmezaanse kaas is hét perfecte bordje comfort food. Wist jij dat de Italianen gek zijn op allerlei soorten kool. Daarom is deze combinatie zo gek nog niet. Met maar 5 ingrediënten staat dit gerecht in een mum van tijd op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag of een lekkere luie zondag.

Pasta arrabiata met walnotengehakt

Lisa zegt over dit recept: ‘Een goede pasta is altijd lekker, maar deze pittige pasta is absoluut mijn favoriet. De klassieke combinatie van knoflook, chilipeper en tomaat om arrabiatasaus te maken is heerlijk! Ironisch genoeg betekent het Italiaanse woord ‘arrabiata’ in het Nederlands ‘boos’, verwijzend naar de pittigheid van het gerecht. Maar met de bite van het walnotengehakt en de romige textuur van de avocado word je er allesbehalve boos van!’


FRANSE UIENTAART MET FETAKAAS

Dit recept voor Franse uientaart komt uit het boek De Free Range Cook van Annabel Langbein. Haar boek staat vol met recepten die geïnspireerd zijn op haar reizen over de hele wereld. Als je rode uien carameliseert krijgen ze een heerlijke zoete smaak en dat is goddelijk in combinatie met fetakaas.