Ga naar de inhoud

Vandaag eten en drinken wij…

Vandaag maakten we een heerlijke maaltijd met een recept van Hedwig Adema, daarbij schonken we ons een lekker glas Chardonnay in.
food, eten, gerecht, wat eten we, wat drinken we, wat eten we vanavond, wat drinken we vanavond,


Avocadomousse met verse basilicum, gerookte forelfilet en Hollandse garnalen

Een prachtige combinatie van gerookte forel en avocado waarbij de basilicum de mousse echt goed doet. Echt een feestelijk gerecht!

2 pakjes gerookte forelfilet à 125 gram (lidl)
2 mooie rijpe avocado’s doormidden gesneden en uit de schil gelepeld
1/2 bosje basilicum + enkele blaadjes voor garnering in reepjes
sap van 1/4 limoen
1 tl sambal
100 gram Hollandse garnalen

Bereiding: pureer de avocado-helften samen met een halve bos basilicum, het limoensap en de sambal tot een smeuïge crème. Lepel de avocado-crème in 4 mooie borden en leg er per bord 2 forelfilet-helften kruislings op. Verdeel de garnalen over de 4 borden en garneer met de reepjes basilicum. Dit recept is van Hedwigs Recepten.

Light horse chardonnay

De Light Horse Chardonnay is een vol, rijp, kruidig glas wijn met een enorm fijne zuurgraad, waardoor de wijn niet vermoeiend is en blijft uitdagen voor een volgend glas.

Genieters van deze wijnen steunen de door Jamieson Ranch Vineyards opgerichte ’Light Horse Foundation’. Deze stichting zet zich in voor mensen met beperkingen, in het bijzonder voor mensen met autisme. Er wordt gewerkt met kleine Shetlandpaardjes die een therapeutische werking hebben op mensen met een beperking. Jamieson Ranch Vineyards schenkt een deel van de winst aan dit goede doel.