Ga naar de inhoud

Pizza en Wijn

Heb je even geen inspiratie voor wat je wilt eten deze week? Wij presenteren de beste combinatie ooit. Een goede pizza met een heerlijk glas wijn. In dit bericht zetten we de Massimago Profasio en de Villa Saletta Chianti in de spotlights. Omdat deze wijnen prachtig combineren met een heerlijke pizza!


Massimago Profasio

Deze nieuwe-stijl Valpolicella is eleganter en minder zwaar, maar met dezelfde rijpheid en structuur als we gewend zijn van Valpolicella. De Profasio is ontstaan nadat wijnmaker Camilla Rossi Chauvenet experimenteerde met een kort drogingsproces van de druiven (Corvina 65%, Corvinone 20%, Rondinella 15%). Deze worden – in tegenstelling tot wat gebruikelijk is bij Valpolicella Superiore – één maand gedroogd. Na het drogingsproces en fermentatie wordt de wijn 12 maanden in Franse eiken vaten gerijpt. 

Een harmonieuze wijn met intense smaakaroma’s van rijpe kersen, gedroogde cranberries en balsamico. Aroma’s van vanille en zoethout, zwarte peper met een hint van tropisch fruit. In de mond heeft de wijn een fijne balans met zachte tannines en een lange afdronk.

Villa Saletta Chianti

De Villa Saletta Chianti is gemaakt van de druivensoorten  Sangiovese 92%, Cabernet Sauvignon 4% en Merlot 4%. De wijn heeft 12 maanden in vaten gerijpt waarvan 50% in nieuwe Sloveense houten vaten en 50% in twee jaar oude vaten.

Deze Chianti is robijnrood van kleur en heeft een intens fruitige en florale neus.  Het is een sappige en frisse wijn die complex en zeer goed in balans is. Tonen van kersenfruit en vanille.