Ga naar de inhoud

Massimago

Cantine Massimago ligt in de Mezzane, een van de mooiste en wildste valleien van de Noord-Italiaanse Valpolicella-regio, bij Verona en het Gardameer. Massimago werd in 1883 gesticht door de familie Cracco onder de naam ‘Maximum Agium 1883’. In 2003 nam de toen 18-jarige nazaat van de familie, Camilla Rossi Chauvenet, het domein over en gaf het de naam ‘Massimago’, dat een letterlijke vertaling is van de oorspronkelijke Latijnse naam naar het Italiaans.
Camilla Massimago

Kwaliteit & Traditioneel

In deze ‘single vineyard winery’ maakt de innovatieve wijnmaker Camilla Rossi Chauvenet biologische klassewijnen in een frisse stijl, met als uitgangpunten respect voor de natuur, innovatie en kwaliteit.
Camilla werkt met de traditionele Valpolicella- en Amarone-druiven: Corvina, Crovinone en Rondinella. De druiven worden na de oogst gedroogd in de Fruttioa, een drooghuis naar historisch landelijk voorbeeld, waar ze onder invloed van de wind langzaam indrogen.

Massimago
Massimago
Het wijnhuis van Massimago

Kenmerkend voor de stijl van Massimago zijn de doordrinkbaarheid, de goede verteerbaarheid, de mooie zuren en een laag suikergehalte, dat rond de 2,5 gram suiker per liter bij de Ripasso ligt en rond de 2 gram suiker bij de Profasio. De wijnen bezitten daardoor een goede balans tussen zuren, kracht en alcohol, waardoor ze niet alleen goed in te zetten zijn als wijn-spijs-combinatie, maar ook geweldig zijn om zo te drinken.

Wijnen van Massimago