Ga naar de inhoud

Mailly Grand Cru Champagne

Mailly is in 1929 opgericht door een groep wijnboeren die besloten nadrukkelijk rijke wijnen te produceren, exclusief van druiven afkomstig uit de Grand Cru wijngaarden van de Champagne.
Mailly Grand Cru Champagne Oogsten , wijngaarden

Grand cru

De wijngaarden die recht hebben op de herkomstbenaming Champagne liggen verspreid over 319 gemeenten. Slechts 17 van deze gemeenten hebben recht op de appellatie Grand Cru omdat hun terroir van de hoogste kwaliteit is. De druiven van die terroirs zijn zeer in trek, zeldzaam en relatief kostbaar. Ze worden bijna uitsluitend gebruikt in de samenstelling van de Cuvée prestigewijnen van de grote champagnehuizen.

FAMILIES

Mailly Champagne wordt gerund door een nieuwe generatie wijnboeren die dezelfde onafhankelijkheid koesteren als de oprichters. De 70 hectaren wijngaarden die ze bezitten zijn verdeeld onder 25 families en vormen samen één Grand Cru wijngaard. De speciale behandeling van de druiven van de diverse percelen resulteert in een grote reeks verschillende wijnen.

Mailly Grand Cru Champagne Oogsten , wijngaarden

Mailly Grand Cru Champagne, wijngaarden

PROductie

Met een jaarlijkse productie van 500.000 flessen is Mailly Champagne een zeldzaamheid in zijn soort, met name omdat alle Champagnes de kwalificatie Grand Cru dragen, van de Brut Reserve tot aan de Cuvée prestiges.

Mailly Grand Cru Champagne Oogsten , wijngaarden
Mailly Grand Cru Champagne, frankrijk, wijngaarden

druivensoorten

Mailly gebruikt uitsluitend twee van de drie toegestane druivenrassen: Chardonnay en Pinot Noir. Omdat de Pinot Noir goed gedijt in de Montagne de Reims ligt hier vooral de nadruk op. Mailly biedt prachtige hoogwaardige champagnes die niet alleen als aperitief, maar ook bij de maaltijd zeer goed combineren.

Mailly Grand Cru Champagne wijnglas, champagnefluut

Mailly Grand Cru Champagne wijnglas, champagnefluut

WIJNEN VAN MAILLY GRAND GRU CHAMPAGNE