Ga naar de inhoud

King Estate Vineyards

Het wijnhuis King Estate ligt in de Verenigde Staten, in de staat Oregon aan de rand van de Willamette Valley in het Zuid-Westen van Eugene, bij de stad Lorane. Oregon wordt ook wel de Pacific North west van de Verenigde Staten genoemd en heeft vrijwel dezelfde klimatologische omstandigheden als de Franse Bourgognestreek.
KING ESTATE

Pinot gris en Pinot noir

In 1990 kocht de toen 70-jarige ondernemer Ed(ward) King een stuk land aan dat hooi voor paarden zou moeten opbrengen. King was groot geworden in de radiocommunicatie voor de luchtvaart en had zijn bedrijf verkocht, maar bleek nog lang niet toe te zijn aan pensionering. Hij begon in 1991 met het aanplanten van druiven op het aangekochte land en bezat in 1994 al 40 hectare wijngaarden. Na een onderzoek, waarbij onder meer het microklimaat binnen de wijngaarden en de grondsoorten zijn bestudeerd, bleek dat de rassen Pinot Noir en Pinot Gris de beste waren om organische wijnen te produceren. Inmiddels worden deze rassen op geheel biodynamische wijze verbouwd en tot wijn geproduceerd.

KING ESTATE

organisch

Tegenwoordig telt het landgoed 1033 hectare en ligt een deel van de wijngaarden op bergen van 240 tot 335 meter. De bergen houden de wind uit noord-westelijke richting tegen, die een negatieve invloed kan hebben op de temperatuur. Het prachtige chateau tussen de wijngaarden is een lust voor het oog.

Op het hele landgoed is de organische visie doorgetrokken. Zo worden alle bloemen en gewassen organisch behandeld en zijn er lavendelvelden aangeplant. Voor het op King Estate gelegen gourmetrestaurant wordt fruit als pruimen, appels, peren en frambozen verbouwd en wordt er eigen honing gewonnen.  Ook wordt er groente verbouwd.

King Estate heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. De gebouwen zijn met veel natuurlijke elementen uitgerust en er wordt energie opgewekt met behulp van zonnepanelen.

KING ESTATE

Overnachten?

Het landgoed beschikt over een aantal cottages om te overnachten en King Estate heeft tevens een kwekerij waar druivenplanten geteeld worden die aan andere wijnbedrijven worden verkocht.

Inmiddels is King Estate uitgegroeid tot een van de meest toonaangevend wijnbedrijven van Oregon. Het bedrijf maakt zeer elegante en balansrijke wijnen die zeer goed kunnen ouderen en ook jong erg goed drinkbaar zijn. Op dit moment worden jaarlijks 350.000 dozen wijn geproduceerd.

King Estate maak ook wijnen onder het label North by Northwest in de staat Washington. Dit zijn wijnen met een totaal ander karakter en van andere druivenrassen.

KING ESTATE
KING ESTATE
KING ESTATE
KING ESTATE

WIJNEN VAN KING ESTATE