Ga naar de inhoud

Joseph PHELPS Vineyards

Joseph (Joe) Phelps richtte in 1972 zijn eigen wijnhuis op, gelegen op een heuvel in de Spring Valley even buiten St. Helena in Californië. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Californië met wijngaarden in onder meer Stag's Leap, Rutherford, Oakville en Oak Knoll in Napa Valley. In Freestone, Sonoma County, leveren de wijngaarden prachtige Chardonnay en Pinot Noir.
JOSEPH PHELPS

Oog voor detail

De architectuur van de wijnmakerij weerspiegelt hetzelfde oog voor kwaliteit en aandacht voor detail als de wijnen die er gemaakt worden. Vanaf het schaduwrijke terras heeft de bezoeker een spectaculair uitzicht op Spring Valley, St. Helena, en de Mayacamas Mountains.

Wijnmaker Craig Williams maakt voor Phelps prachtige wijnen die elk hun eigen karakteristieken en diepgang kennen. De bij het blenden toegepaste mediterrane methoden passen goed bij Californië. De diversiteit van de Californische bodem en het microklimaat leveren interessante blends op. De jaarproductie schommelt tussen de 65.000 en 80,000 ‘cases’, waarvan 90% afkomstig is uit de eigen wijngaarden.

JOSEPH PHELPS

Joe Phelps staat bekend om zijn innovatieve geest en passie voor kwaliteit en dat resulteerde al in de eerste jaren in de Insignia, de eerste Bordeaux-stijl-blend geproduceerd in Californië onder een eigen label. De eerste Insignia 1974 werd uitgebracht in 1978. Sindsdien is Insignia het vlaggenschip van het bedrijf. De in de 70-er jaren door Phelps gebruikte Syrah bracht een brede belangstelling teweeg voor Franse druivenrassen die in Californië al meer dan een halve eeuw waren verdwenen en bijna vergeten.

JOSEPH PHELPS
JOSEPH PHELPS
Foto : Matt Morris
JOSEPH PHELPS

1. St. Helena Home Ranch Vineyard
130 planted acres – St. Helena appellation

2. Banca Dorada Vineyard
34 planted acres – Rutherford appellation

3. Backus Vineyard
22 planted acres – Oakville appellation

4. Barboza Vineyard
16.5 planted acres – Stags Leap District appellation

5. Las Rocas Vineyard
40 planted acres – Stags Leap District appellation

6. Yountville Vineyard
48 planted acres – Oak Knoll District appellation

7. Suscol Vineyard
93 planted acres – Napa Valley appellation

8. Larry Hyde & Sons Vineyard
6 planted acres – Carneros appellation

JOSEPH PHELPS

WIJNEN VAN Joseph Phelps