Ga naar de inhoud

Eendenlever door Restaurant Onglet

Wijn en spijs combinaties gemaakt door gastronomen! Een gerecht met eendenlever, zure zult en gerookte dadels gemaakt door de koks van Restaurant Onglet. Daarbij serveerden ze een heerlijk glas champagne bij van het wijnhuis Mailly. In Onglet staan eten en drinken centraal, de rode draad is vlees. Met deze rode draad doen we recht aan de historie van de plek van Onglet, zowel in de winkel als in het restaurant. Onglet is gevestigd in de oude slagerij van de familie Schürmann te Wyck-Maastricht.
Guy Houben Eendenlever Onglet

Eten in de voormalige slagerij Schürman!

Je stapt door een dikke zilveren koeldeur en je bevindt je in een andere wereld. Een prachtig, warm en sfeervol restaurant. De tegels op de vloer herinneren je aan de slagerij die er voorheen zat.

Schuif aan aan de bar om te beginnen met een aperitief of neem meteen plaats in het restaurant. Vanaf de bar kijk je zo de keuken in waar de koks de gerechten bereiden.

Mailly Grand Cru Champagne

Mailly is in 1929 opgericht door een groep wijnboeren die besloten nadrukkelijk rijke wijnen te produceren, exclusief van druiven afkomstig uit de Grand Cru wijngaarden van de Champagne.

Mailly Champagne wordt gerund door een nieuwe generatie wijnboeren die dezelfde onafhankelijkheid koesteren als de oprichters. De 70 hectaren wijngaarden die ze bezitten zijn verdeeld onder 25 families en vormen samen één Grand Cru wijngaard. De speciale behandeling van de druiven van de diverse percelen resulteert in een grote reeks verschillende wijnen.

foto: Guy Houben