Ga naar de inhoud

Continuum Estate

Continuum is in 2005 opgericht door Tim (Timothy) Mondavi, zijn vader Robert Mondavi en zijn zus Marcia en hun families. De wijngaarden liggen op Pritchard Hill in de Vaca Mountains in Napa Valley.
Continuum Estate, Tim en Marcia Mondavi, Founders Continuum, Winery, Napa Valley, Sage Maintain
Continuum Estate, Napa Valley Tim en Marcia Mondavi
Continuum Estate, Winery, Wijngaard, Vineyard, druiven, grapes, Tim & Marcia Mondavi, Napa Valley, Sage Mountain, Photo of Continuum Estate

ESTATE

“De beste wijnen komen van de beste percelen”. Dat is altijd het uitgangspunt geweest voor de familie Mondavi. Dat gold voor de Opus One wijngaarden van vader Robert in Oakville en dat geldt ook voor de wijnen van Continuum Estate.

DE WIJNGAARD

Voor de locatie van Continuum zocht de familie naar een perceel op een heuvel, met een westelijke oriëntatie aan de oostkant van de vallei. De druiven moest ook op de juiste bodem groeien: vulkanische, ijzerrijke grond voor wijnen met een goede structuur, focus en bewaarpotentieel.
De zoektocht resulteerde in de locatie Pritchard Hill. Deze locatie heeft de perfecte combinatie van bodem, ligging en klimaat voor het maken van ‘s werelds beste wijnen. De rode vulkanische bodem met elementen van leem maken het tot een perfecte wijngaard. De bodem is goed gedraineerd en arm in voedingsstoffen. Hoogtes variëren van 1325 tot 1600 meter.

Continuum Estate, Winery, Wijngaard, Vineyard, druiven, grapes, Tim & Marcia Mondavi, Napa Valley, Sage Mountain, Photo of Continuum Estate

DRUIVENSOORTEN

Momenteel is er 16,5 hectare in gebruik. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 18 jaar.

55% van de beplanting bestaat uit Cabernet Sauvignon, 30% is Cabernet Franc, 11% is Petit Verdot en 4% is Merlot. Ruimte, richting, onderstammen en klonen zijn specifiek aangepast op iedere hectare wijngaard. Alle behandelingen op de wijngaard zijn biologisch, maar niet als zodanig gecertificeerd.

Wil je toegang tot meer informatie, video’s en foto’s van en over Continuum? Log in en lees verder!
Heb je nog geen account? Meld je dan hier aan!

Continuum Estate, Winery, Wijngaard, Vineyard, druiven, grapes, Tim & Marcia Mondavi, Napa Valley, Sage Mountain, Photo of Continuum Estate wijnfles, bottle, wine

WIJNPRODUCTIE

Voor de productie van Continuum worden alle druiven met de hand geoogst en in kleine boxen vervoerd. De druiven worden zowel voor als na het verwijderen van de steeltjes gesorteerd en met gebruik van zwaartekracht gaan ze in Frans eiken tanks. De alcoholische fermentatie, inclusief het voor- en naweken, duurt 35 dagen. Gedurende deze tijd worden er dagelijks pump-overs en punch-downs gedaan. Na het voltooien van de alcoholische fermentatie en het weken wordt de wijn overgepompt in 100% nieuwe Franse eiken vaten waar het de malolactische fermentatie ondergaat. Elk perceel druiven wordt separaat geperst en in vaten gedaan. Het gist blijft langere tijd in contact met de wijn voor een verrijking van de body en textuur van de wijn. Bezinksel wordt langzaam en op natuurlijke wijze verwijderd door de ’racking’ methode. Continuum ligt totaal 20 maanden in vaten.

Voor Continuum worden de druivenrassen gebruikt die hier het best groeien: Cabernet Sauvignon voor zijn rijke, krachtige basis, Cabernet Franc voor het zijden karakter en lengte, de kleur en kracht van Petit Verdot en dit allemaal gecombineerd met een klein beetje Merlot.

Generation Mondavi Family, Dante, Carissa, Brain, Carlo, Chiara Mondavi
4e generatie Mondavi Family, Chiara, Dante, Carissa, Brain, Carlo Mondavi
Continuum Estate, Winery, Wijngaard, Vineyard, druiven, grapes, Tim & Marcia Mondavi, Napa Valley, Sage Mountain, Photo of Continuum Estate

TIM MONDAVI

Tim Mondavi begon Continuum in 2005 met zijn vader Robert, zijn zus Marcia en hun families. Met 53 jaar was hij toen even oud als zijn vader toen deze de Robert Mondavi Winery stichtte. Na vier familiegeneraties en meer dan 30 jaar wijnproductie over de hele wereld werd Continuum voor Tim een nieuw begin.

Van 1974 tot 2004 stond Tim aan het roer van het wijnproductieteam van zijn vader, de Robert Mondavi Winery. Hij had een diploma in oenologie en wijnbouw behaald aan de universiteit van Californië in Davis. Op de winery leidde hij onderzoeksprogramma’s in wijnbouw en nieuwe ontwikkelingen van onderstammen, klonen en dichtheid van wijnstokken.

Dit maakte Robert Mondavi Winery een ware marktleider. Al snel veranderde Tim de term ’wijnmaker’ in ’wijnbouwer’ omdat dit zijn geloof in de samenhang tussen bodem, klimaat en handelingen beter weergaf. Tim was ook degene die het concept ‘natuurlijke wijnbouw’ omarmde. Hij ontwikkelde belangrijke milieuprogramma’s in zijn wijngaarden die verder gingen dan alleen biologisch. Zijn vele innovaties bevorderden de voorzichtige behandeling van de druiven en het gebruik van zwaartekracht in de wijnmakerij. Zijn inspanningen brachten Robert Mondavi Winery grote bekendheid.

Tim werkte bij wijnbedrijven in landen als Italië, Chili, Frankrijk en Australië, waar hij de creatie van topwijnen begeleidde. Verder was hij betrokken bij de ontwikkeling van het befaamde Opus One van zijn vader Robert Mondavi. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de joint ventures Luce in Italië en Sena in Chili. Eveneens in die tijd leidde hij de verbeteringen in de wijngaarden en de wijnproductie voor Tenuta dell’ Ornellaia in Toscane.

Napa Valley speelt een grote rol in zijn leven. Tim is een leider geweest in de ontwikkeling en het bevorderen van de appelatiestructuur van Napa Valley, die volgens hem cruciaal is voor educatie over en inzicht in de regio en zijn wijnen.

Continuum Estate, Winery, Cellar, Tim en Marcia Mondavi Napa Valley
Wijnkelder van Continuum Estate.

Beoordelingen

Continuum 2017, fles, wijnfles, bottleshot

CONTINUUM 2017

James Suckling: 98 Points
“Wonderful blackberry and blackcurrant aromas here with hints of mint and fresh sage. Some cassis. Wrought iron, too. Full-bodied, tight and elegant with lovely tension. Beautiful.”

Vinous: 96+ Points
“The 2017 Proprietary Red Wine Sage Mountain Vineyard comes across as remarkably primary. Bright red-toned fruit and floral notes give the 2017 striking freshness as well as nuance. Deep and layered on the palate, with superb depth, the 2017 Continuum is easily one of the wines of the year.”

Bottle shot 2016 Continuum Estate, Wine, Fles, Wijn, Beauty shot, contentfoto

CONTINUUM 2016

James Suckling: 100 Points
“Super aromas of blackberries, blackcurrants and blueberries. Hints of fresh herbs and tobacco.”

Robert Parker: 99 Points
“Medium to full-bodied, the palate explodes with vivacious black fruit sparked by red fruit, herbal and mineral accents. It is framed with a rock-solid line of firm, grainy, super ripe tannins and finished with fantastic fragrance and freshness.”

Vinous: 100 Points
“Bright, precise and finely sculpted with remarkable persistence and perfectly integrated tannins, the 2016 is positively stellar – not to mention one of the wines of the vintage.”

Wil je toegang tot meer informatie, beoordelingen, video’s en foto’s van en over Continuum? Log je hier in!
Heb je nog geen account? Meld je dan hier aan!

Wijnen van CONTINUUM ESTATE