Ga naar de inhoud

CANTINA ROCCAFIORE

Cantina Roccafiore is een modern wijnbedrijf gevestigd in Umbrië vlakbij het plaatsje Todi, 140 kilometer ten noorden van Rome. Naast wijnbouw staat de omgeving van Todi bekend om de teelt van zonnebloemen en olijven. De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 380 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat voornamelijk uit klei en zand.

VADER EN ZOON

Roccafiore werd in 2000 opgericht door Leonardo Baccarelli en zijn zoon Luca. Met behulp van de kennis van wijnmaker Hartmann Donà werd gespecialiseerd in inheemse druivenrassen uit de regio Umbrië zoals Grechetto di Todi, Trebbiano Spoletino, Sangiovese, Sangrantino en Montepulciano.

De totale jaarproductie bedraagt inmiddels 120.000 flessen. Uitgangspunt in de moderne wijnmakerij is het maken van organische wijnen met de meest moderne technologie. Samen met traditie, klimaat, emotie en de grond levert dit bijzonder hoogwaardige wijnen op die zowel binnen als buiten Italië hoog worden gewaardeerd.

Luca Baccarelli

kWALITEIT

De huidige wijnmaker Alessandro Biancolin en wijngaardmanager Cristian Giorgioni zetten de destijds vastgestelde koers voort en zorgen voor prachtige kwaliteitswijnen die we met veel plezier in ons assortiment voeren.

De modern vormgegeven wijnmakerij ligt prachtig in de natuur. Direct ernaast bezit Cantina Roccafiore tevens een hotel, restaurant en wellness-center. Daarmee is het de ideale reisbestemming voor de wijnliefhebber.

In de video hier beneden worden de nieuwe jaargangen gepresenteerd door Luca Baccarelli. Hij verteld over de wijnen en hoe het jaar is verlopen.

WIJNEN VAN CANTINA ROCCAFIORE