Ga naar de inhoud

Advies van de dag!

Graag geven wij jou advies welke wijn het uitgelichte recept te schenken. Vandaag is het een recept van ChicksLoveFood. One pot noedels met paksoi. Dit gerecht wordt gemaakt met een gele curry-pasta en kokosroom, deze twee ingrediënten maken het gerecht licht pittig en romig. Daarom hebben wij gekozen voor de Weingut Owald Weissburgunder. De wijn is rond en heeft een klein restzoetje. Zoet is de tegenhanger van pittig. Prachtig bij dit gerecht!


One pot noedels met paksoi

Lekker, snel en voedzaam! Dit gerecht zit boordevol groenten en dat met maar 15 minuten bereidingstijd. Alles in een pan en smullen maar.

weingut oswald weissburgunder

Deze Duitse Weissburgunder van Weingut Oswald heeft een mooie neus van wit fruit en citrus. De wijn is zuiver met een frisse zuurgraad. Heeft smaken van vol rijp fruit van peer, abrikoos en nectarine. Plezierige en lange dronk.Weissburgunder

Behalve in Duitsland is de Weissburgunder ook in diverse buurlanden te vinden. In Frankrijk is dat onder de benaming Pinot Blanc, in Italië als Pinot Bianco. Verder is hij aangeplant in Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. In Duitsland wint hij aan populariteit, wat geresulteerd heeft in een aanplant van 3500 hectare, ruim 3% van het totaal.